Radončić: Bakir i Dino su se izliječili, za narod ih, izgleda, nije briga

radončić
Veoma sam ponosan na SBB da nije pravio klastere i, posljedično, doprinosio povećanju ionako užasnog broja oboljelih i umrlih od korone u našoj zemlji, napisao je Radončić

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić oglasio se na svom Instagram profilu. Njegov komentar prenosimo u cjelosti:

- Prosto je nevjerovatno koliko je beskrupulozna želja pojedinih stranaka da se po svaku cijenu dokopaju unosnih načelničkih pozicija.

Brutalno kršenje epidemioloških mjera i to bez imalo milosti po zdravlje onih od kojih očekuju pobjedničke glasove 15. novembra, najbolje pokazuje na šta su - osim poznatih izbornih krađa - dodatno spremni politički vampiri u namjeri da dobiju kojeg općinskog načelnika više ili općinskog vijećnika.

Veoma sam ponosan na SBB da nije pravio klastere i, posljedično, doprinosio povećanju ionako užasnog broja oboljelih i umrlih od korone u našoj zemlji.

Zbog održanih stranačkih mitingovanja bez zaštitnih maski, distance i prekoračenja dozvoljenog broja učesnika javnih okupljanja, neminovno će se povećati broj oboljelih i umrlih od korone za samo petnaestak dana.

Obećavati ljudima bolji život, a istovremeno im ga svjesno ugrožavati ili, čak, potencijalno oduzimati, mogu samo bolesni aspiranti na vlast. 

Zato se nisam pojavio niti na jednom stranačkom skupu SBB-a ili ga organizirao. 

Ranijih izbornih utakmica smo imali zaista impresivna okupljanja i mogli smo to i sada lako učiniti.

Ali, bolji i uspješniji izborni rezultat, za one koji su odgovorni i iskreno vjeruju, nije vrijedan nove korona bolesti ili smrti niti jednog čovjeka!

Jer, bolest, iako Vi lično niste išli na njihove skupove, može doći po Vas!

Primjerice, Izetbegović i Konaković su, hvala Bogu, uspješno prebolovali koronu. Ali, mnogi od onih koje su sebično i neodgovorno okupljali na zabranjenim skupovima, sigurno neće biti njihove sreće, niti će običan svijet biti u prilici da dobije ljekarsku brigu i stručnu pomoć kakvu su njih dvojica imali.