Raste broj pacijenata u bolnicama

123
Već šest dana zaredom brojke zaraženih u Austriji prelaze tisuću. Čak i jučer, iako je bila nedjelja broj novozaraženih iznosio je 1.211. S povećanje broja zaraženih raste i broj hospitaliziranih.

Prema podacima Ministarstva zdravstva trenutačno su u Austriji radi zaraze koronavirusom hospitalizirane 334 osobe. Prije samo tjedan dana broj hospitaliziranih iznosio je 225. To znači da je u samo tjedan dana broj hospitaliziranih veći za 109 ili 48 posto, dok se u dva tjedna broj hospitaliziranih i više nego udvostručio.

Usporedimo li ove podatke s podacima od prošle godine vidimo da je situacija u bolnicama trenutačno teža nego prije godinu dana. Na početku drugog vala u osmom mjesecu prošle godine broj hospitaliziranih osoba iznosio je 94, dok ih je trenutačno 334. To znači da je trenutačno u bolnicama tri puta više ljudi nego na početku drugog vala.

Trenutačno se na odjelima intenzivne njege u Austriji nalazi 69 pacijenata, a najveći broj od njih u dvije istočne austrijske pokrajine (Donja Austrija 14 te Beč 18 pacijenata na odjelima intenzivne njege).