Razmišljate o nošenju iste sportske odjeće dva dana zaredom? Nemojte!

Home

Razmišljate o nošenju iste sportske odjeće dva dana zaredom? Nemojte!


ZNAMO da vam je to jeftinija i praktičnija opcija, no...

Vjerujemo kako ste ovo napravili barem jednom u životu: u ponedjeljak ste otišli na trening, došli ste doma, raspakirali torbu za teretanu, izvadili odjeću, posušili ju te istu nosili i u utorak ili srijedu, bez pranja.

No, nakon ovog teksta to više nećete raditi, jer ćemo vas još jednom podsjetiti koliko je to loša ideja.

Ne dopustite da vas zavaraju činjenice o brzom sušenju, čak ni ako vaša sportska odjeća ima oznaku super dry ili ako mislite kako se "niste previše oznojili na treningu".

Nema veze jeste li se oznojili puno ili malo, pri svakoj fizičkoj aktivnosti bilo koje vrste, ste se oznojili, a znojenjem se razvijaju bakterije. A kada tu istu odjeću ne operete, toplina i znoj doprinijet će razvoju novih bakterija, ali i oživjeti one začahurene.

Znamo da to znači da ćete morati kupiti nešto više sportske odjeće, ako redovito trenirate, koja nije jeftina, no bolje opustošiti novčanik, nego navući razne kožne probleme na sebe.

Svoju odjeću perite redovito, s pravilnim deterdžentima, ne ostavljajte ju u torbi nakon treninga, već ju izvadite odmah po dolasku kući, a ako ju ne želite ili ne možete odmah ubaciti u perilicu, stavite ju u hladnu vodu te pustite da se dobro posuši na svježem zraku, kako biste ubili bakterije.

Tagovi
Objavio: Pon, 25/09/2017 - 07:43

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top