Razoran zemljotres u Albaniji- preko 150 povrijeđenih

Submitted by Redakcija on Tue, 26/11/2019 - 08:26

DRAČ, (Patria) - Albanski mediji prenose da je epicentar bio na devet kilometara od Drača, u moru… Magnituda zemljotresa iznosila je 6,4 stepeni po Rihteru. Ljudi su u panici istrčavali na ulice.

Foto A2-CNN

Dopisnici Top Channel-a javljaju da je velika šteta, nekoliko je srušenih kuća, za sada nema potvrđenih smrtnih slučaja u Draču. Mediji navode da ima i povrijeđenih građana. RTSH javlja da je jedna osoba nažalost poginula u mjestu Kurbin kod Lježa (Lezhe) nakon potresa u Albaniji. Još su dvije oosbe smrtno stradale.

Srušena je jedna vila sagrađena 1994., a u kako javljaju mediji oko 10 osoba je zaglavljeno u ruševinama. Najmanje je 150 povrijeđenih.

Sat vremena ranije u 2.47, na istom mjestu registrovaon je zemljotres manje jačine sa epicentrom na sedam kilometara sjeverno od albanskog grada Drač. Jačina tog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 4,3 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od V stepeni Merkalijeve skale (MCS). Njegovo žarište locirano je na dubini od 20 kilometara.

Prije toga na tom području evidentirana su još dva zemljotresa.