Real Madrid i Juventus do sada igrali 19 puta, Liverpool i City prvi put u Evropi

U sjedištu UEFA-e u Nyonu danas je održan žrijeb parova četvrtfinala Lige prvaka, a svakako najviše pažnje izazivaju okršaji prošlosezonskih finalista Juventusa i Real Madrida te engleski duel između Liverpoola i Manchester Cityja.

Stara dama i Kraljevski klub su do sada igrali 19 puta međusobno, a zanimljivo da je Real Madrid slavio u dva finala. Prvi put 1998. godine u Amsterdamu rezultatom 1:0 i prošle sezone u Cardiffu, kada je bilo 4:1.

Madriđani su uspješniji i ukupno gledano budući da su od 19 utakmica pobijedili devet puta, Juve je slavio osam puta, a dva meča su završila bez pobjednika.

Liverpool i Manchester City su do sada igrali 178 međusobnih utakmica, ali niti jednu u nekom od evropskih kupova. Redsi su daleko uspješniji jer su ostvarili 87 pobjeda, 45 puta je slavio City, a 46 utakmica je završilo bez pobjednika.

Barcelona i Roma su do sada igrali četiri puta međusobno, svaki klub je upisao po jednu pobjedu, a dvije utakmice završile su bez pobjednika. Ipak, posebno se pamti Barcina pobjeda rezultatom 6:1 u grupnom dijelu takmičenja u sezoni 2015./16. Sevilla i Bayern se do sada nisu sastajali.

Prve utakmice četvrtfinala igrat će se 3. i 4. aprila, a revanši su 10. i 11. aprila, dok je finale 26. maja na Olimpijskom stadionu u Kijevu.