Rukometni Zmajevi stigli u Krajinu- primio ih premijer Ružnić 

B
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Cazinu gdje su počeli pripreme za posljednja dva susreta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Domaćin utakmice reprezentacije BiH protiv selekcije Slovenije je grad Cazin, u četvrtak 27. aprila. 

 

Uoči kvalifikacione utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo u rukometu između BiH i Slovenije, danas je u Cazinu održana  konferencija za medije na kojoj je selektor Irfan Smajlagić kazao da je izuzetno zadovoljan uvjetima u kojima se igra i očekuje maksimalno zalaganje igrača ali i podršku publike u Cazinu, za koju ne sumnja da će izostati.

Pres konferenciji reprezentacije BiH prisutni su bili i premijer USK Mustafa Ružnić sa ministrom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Edvinom Alijanovićem i predsjednikom Sportskog saveza USK Emirom Dautovićem.

“Vlada USK ulaže u razvoj i promociju sporta jer naši talentovani sportaši su i naši ambasadori a organizovanje velikih sportskih događaja, kao što je i ova utakmica, potvrđuje da se ovaj dio BiH dokazao kao najbolja podrška našim sportašima. Ponosni smo što će reprezentacija  BiH igrati ovdje”- kazao je premijer Ružnić ovom prigodom.

Predsjednik Sportskog saveza USK Dautović istaknuo je da se  Unsko-sanski kanton u cjelini, osim što daje vrhunske sportaše,  pozicionirao na sportskoj mapi BiH i kao uspješan domaćin međunarodnih takmičenja.