fbpx Sanski Most: Hodža došao s ponudom oca ubice da uzmemo 20.000 KM i da mu sina više ne teretimo

Sanski Most: Hodža došao s ponudom oca ubice da uzmemo 20.000 KM i da mu sina više ne teretimo

Home

Sanski Most: Hodža došao s ponudom oca ubice da uzmemo 20.000 KM i da mu sina više ne teretimo


Safet i Fatima Dulić, roditelji rahmetli Damira Dulića (29), kojeg je 22. januara ove godine u Sanskom Mostu nožem usmrtio Ernad Kadić (34) ispred noćnog kluba „Palazzo“, šokirani su nedavnom posjetom lokalnog hodže Mirsada ef. Sedića.

Imam je, kako su Dulićevi roditelji ispričali za „Avaz'', došao da prenese poruku Kadićevog oca, koji je ponudio novac, a da zauzvrat odustanu od terećenja njegovog sina.

dulic

Iznenadna posjeta

- Suprug i ja smo popili tablete za smirenje i legli popodne. Probudila nas je posjeta efendije Sedića. Pitao je: „Ima li kod vas ramazana“, a mi smo mu rekli da pijemo tablete, nakon čega je on rekao zbog čega je došao. Ispričao nam je da je bio s ocem ubice našeg sina te da ovaj nama nudi 20.000 za glavu našeg sina. Nije rekao je li KM ili eura, ali da mi njegovog sina ne teretimo da on izađe iz zatvora i ide svojim putem - ispričala je Fatima Dulić

Njen suprug je imamu Sediću poručio tada da može ići i da njihov ubijeni sin nije na prodaju ni za milion maraka.

Dulići su ovu posjetu i ponudu ocijenili uznemiravanjem i provokacijom i prijavili slučaj policiji u Sanskom Mostu.

- Ovo je zaista bilo neočekivano, ružno i šokantno za nas. I nadležna tužiteljica, koja vodi krivični predmet ubistva našeg sina, kazala nam je da otac ubice nije imao pravo da to čini, jer je optuženi Kadić punoljetan i ima nekoliko advokata - kazala je majka ubijenog Damira Dulića.

fatima

Uskoro suđenje

Ona i suprug su uznemireni i uplašeni. Dok iščekuju početak suđenja, istovremeno strahuju od nenadanih posjeta. Dulići žive u rubnom dijelu Sanskog Mosta, u naselju Krkojevci, bukvalno pod šumom.

Optuženi Ernad Kadić nalazi se u pritvoru i čeka na suđenje, koje počinje 22. juna

Nožem uboden u vrat

Ernad Kadić je 22. januara oko 4 sata ujutro, prema optužnici Tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK), koju je potvrdio Kantonalni sud u Bihaću, nožem izbo Dulića i Ersida Skoku (30) ispred noćnog kluba „Palazzo“.

kadic

Pobjegao je s mjesta događaja, a nekoliko sati kasnije predao se policiji, u pratnji advokata.

Dulić je, nakon što je dva puta uboden u vrat, vozilom Hitne pomoći prevezen u Univerzitetski klinički centar RS u Banjoj Luci da bi mu bila pružena ljekarska pomoć. Međutim, mladić je podlegao zadobivenim povredama.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 20/06/2017 - 07:45

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top