Sanski vatrogasci imaju pune ruke posla

Home

Sanski vatrogasci imaju pune ruke posla


Sanski vatrogasci ovih dana imaju pune ruke posla, kako u borbi sa požarima i vatrenom stihijom, tako i kada su u pitanju ostale intervencije.

Samo jučer zabilježeno je sedam slučajeva u kojima su intervenisali.Šumski požari i dalje bjesne na širem području sanske općine, a njihovom izbijanju i širenju pogoduje izuzetno toplo vrijeme i suha vegetacija.

Pripadnici Vatrogasne jedinice Sanski Most jučer su intervenisali na lokalitetu sela Došci, gdje su spriječili da šumski požar zahvati stambene objekte.

Također, kompleksnu intervenciju imali su i na području Kijeva, gdje je također šumski požar prijetio da zahvati zasade malina i drugih poljoprivrednih kultura što je spriječeno požrtvovanom i pravovremenom intervencijom. Tokom protekle noći požar je izbio na području Lugova, nedaleko od Trnove, a vatrogasci su se s vatrom borili i tokom današnjeg dana.

Komandir Vatrogasne jedinice, Edin Gubelić ističe kako se radi o tresetnom požaru i vatri koja je zahvatila lišće i sitni korov i nastoji se spriječiti širenje vatre na više kulture. On je još jednom upozori na krajnji oprez prilikom paljenja vatre, jer je ustanovljeno kako je u najvećem broju slučajeva uzročnik požara ljudski faktor.Također, vatrogasci su u dva navrata imali intervencije u samom gradu, gdje je trebalo nasilno provaliti u dva objekta kako bi zdravstveni radnici pomogli ljudima koji su imali zdravstvene probleme.

 

(Izvor: Inmedija.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Sat, 22/07/2017 - 10:43

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top