Saobraćajka u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Crveni meteoalarm na snazi je za cijelu BiH zbog visoke temperature zraka. Upozorenje je izdato za period od 12:00 do 18:00h, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Crveni meteoalarm bit će na snazi do srijede, 19. jula.

Vatrogasci su jednom izlazili na teren. Radilo se o požaru na njivi na lokaciji Fišića most, rekao nam je dežurni vatrogasac Kapić. Intervencija je trajala od 19.01h do 19.44h.

Jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu bez povrijeđenih lica evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša. Krivičnih djela nema prijavljenih.

64 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe, a stanje dvoje pacijenata zahtijevalo je upućivanje na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurni su bili doktori Kenan Dautović i Abdulah Fazlić.

Prema infomaciji iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša, isporuka električne energije je uredna.

Vodosnabdijevanje je stabilno. Podsjetimo, ovo su brojevi za prijavu kvarova JKP „Vodovod i kanalizacija“ – 037 772 891, mobitel 066 410 087 – dostupan do 15h za prijavu kvarova i 066 004 493, dostupan poslije 15h.

Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu, informišu nas iz JKUP „Komunalije“.

„Kladuško ljeto 2023“ danas donosi poslasticu za najmlađe, predstavu za djecu „Bajka o ribaru i ribici“. Početak predstave je u 20:00h u Parku Omladinske radne brigade “7 Sekretara SKOJ-a”.

I ove godine neizostavan dio Kladuškog ljeta je gastronomska ponuda, te proizvodi kladuških proizvođača voća, povrća i zdrave hrane, suveniri, umjetnine i drugi sadržaji koji će biti ponuđeni u prodajnim i izložbenim objektima u Parku i pored glavne gradske ceste.

Za vrijeme trajanja manifestacije „Kladuško ljeto 2023“  dolazi do izmjene u režimu saobraćaja u centru grada od 15. jula do 04. augusta od 19:00 do 01:00h i 5. augusta 2023. godine od 17:00 do 02:00h a prema sljedećem rasporedu:

Trg mladih – ulica Ibrahima Mržljaka do kružnog toka i skretanja prema ulici Sulejmana Topića

Trg mladih – ulica Maršala Tita do skretanja u ulicu Nurije Pozderca (kod Caffe bara Lacoste)

Trg mladih – ulica Hamdije Pozderca do skretanja prema ulici Cazinska (kod zgrade Općine Velika Kladuša)

Trg mladih – ulica Milana Pilipovića do križanja ulica Junuza Duranovića Juke i Nurije Pozderca.

Vozila će se preusmjeravati kroz alternativne ulice u koje će, pored postavljene signalizacije, upućivati i redari.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39°C.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Dugotrajni period visokih temperatura zraka loše će djelovati na većinu populacije, naročito na hronične bolesnike i meteoropate koji se trebaju maksimalno suzdržavati od fizičkih aktivnosti. Dodatni problem predstavljaće nedostatak svježine u noći što će usloviti lošiji san. Neophodno je postupati u skladu sa preporukama nadležnih institucija i provoditi mjere zaštite od vrućine i sunčevog zračenja.