Evidentirana jedna saobraćajna nesreća na području Cazina, mirna noć za vatrogasce

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 3 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 98,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je jednu intervenciju, i to kad je u pitanju sigurnost u saobraćaju. Naime, do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v došlo je na R402 u Stijeni. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. 

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 62 pacijenata, dok je sanitet korišten jednom.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Iz BIHAMK-a javljaju da se na putevima u našoj zemlji ovoga jutra saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na dionicama preko prevoja, na mostovima i prilazima tunelima, zbog niske jutarnje temperature, mogući su nailasci na poledicu. Na brojnim dionicama učestali su odroni, tako da savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila, može doći do dužih zadržavanja na ovoj dionici.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, gdje su u toku radovi na sanaciji odrona.

Danas počinju sanacioni radovi na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac, zbog čega će vozila na mjestu izvođenja radova saobraćati usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

S obzirom na dane vikenda koji su pred nama očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH tako i na graničnim prelazima.

Topic