Saobraćajna nesreća u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

-Timovi Hitne službe Doma zdravlja u protekla 24h pružili su medicinsku pomoć za 45 pacijenta. Dežurni doktori  Abdullah Fazlić i Kenan Dautović na dalje liječenje uputili su četiri pacijenta.

-Jedno krivično djelo i jedna saobraćajna nezgoda u kojoj  su teže tjelesne povrede zadobila dva lica, zabilježeno je u protekla 24h na području Velike Kladuše, dok narušavanja javnog reda i mira, nije bilo.

-Kladuški vatrogasci imali su mirna protekla 24h, javio nam je dežurni Okanović.

-Prema informaciji iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša, isporuka električne energije je uredna.

-Povoljne vremenske prilike i dani vikenda svakako će utjecati da danas na mnogim putnim pravcima, ali i graničnim prelazima, frekvencija vozila bude pojačana. Iz BIHAMK-a mole vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da prave češće pauze ukoliko putuju na dužim relacijama. Izbjegavajte rizična preticanja. Obratite pažnju na povećan broj motociklista i biciklista, a u gradskim zonama i na povećan broj korisnika električnih romobila. Apelujemo i na ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju sve propise. Na graničnom prelazu Velika Kladuša pojačan je promet putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

-Danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni.

-Uz stabilno vrijeme i povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti olakšanje. Poželjno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja tokom sunčanih perioda.