Saobraćajna nezgoda i narušavanje javnog reda i mira u V. Kladuši

kladusa

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će danas zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije na području Velike Kladuše prema sljedećem rasporedu:

od 08:00 do 09:30h trafopodručja: Rasklopnica Drmaljevo i Mekote 2,

od 09:30 do 11:00h trafopodručje: Duranovići,

od 10:00 do 11:30h trafopodručje: Tuk 3,

od 11:00 do 12:30h trafopodručje: Šabića put,

od 12:30 do 14:00h trafopodručje: Joše

od 14:00 do 15:30h trafopodručje: Zagrad 1,

od 12:00 do 13:30h trafopodručje: Rasklopnica Hajrat.

Na ostalom području, elektronapajanje je uredno.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h bilježe jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu. U nezgodi nije bilo povrijeđenih lica.

Velikokladuški vatrogasci su imali mirna 24h, rekao nam je dežurni Kudić.

40 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Dežurni doktori Aida Dedić i Amir Džanić uputili su četiri pacijenta na dalje liječenje.

Prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, isporuka pitke vode je stabilna.

Udruženje „Most za bolje sutra“ u saradnji s prijateljima iz Udruženja „Sutra je novi dan“ i udruženjima žena „Mala Kladuša“ i „Ašik kaldrma“ Podzvizd danas organiziraju kolačijadu kako bi pomogli u liječenju naše sugrađanke Mirsade Obić. Kolačijada će biti održana na platou ispred Robne kuće s početkom u 10:00h.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 09. septembar:

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada, saobraća se po mokrom i klizavom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i autoput A-1 Zenica jug-Zenica sjever (vijadukti Klopče i Klopačke stijene), kao i magistralne puteve: Tuzla-Lukavac, Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Jajce-Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C.

Promjenljivo vrijeme, praćeno padavinama, uslovljava nešto lošiju biometeorološku prognozu. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se pojačati. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, promjene raspoloženja, dekoncentracije. Temperaturni režim neće se osjetnije promijeniti i biće relativno ugodno, bez većih oscilacija tokom dana.