Saobraćajna nezgoda u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Zdravstenu zaštitu u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu potražilo je ukupno 53 pacijenata. Dežurne doktorice Ajla Husić i Amra Zulić na dalje liječenje u KB Bihać uputile su troje pacijenata.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih osoba. Slučajeva narušavanja javnog reda i mira i krivičnih djela nije bilo.

Iza vatrogasaca je miran period bez intervencija.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 09:30 do 16:00h trafopodručja: Vodovod Jabukovac, Crvarevac 1, Čaglica 1, Tunjevac, Ponjevići i Čaglica 2.

od 09:30 do 16:00h trafopodručja: Farma Crvarevac 3, Zborište 2, Vodovod Zborište, Stabandža 2, Stabandža, Zborište 3, Zborište 4, Gradina 2 i Zborište 1.

Kako nas informišu, bez problema ovog jutra u isporuci pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače iz BIHAMK-a pozivaju na pojačan oprez. Kolovoz je mjestimično vlažan, a u višim predjelima upozoravaju na moguću poledicu. Iz BIHAMK-a skreću pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Vozite sretno i sigurno uz 89,1.

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno, uz djelimično razvedravanje. U Bosni po kotlinama prije podne sa maglom. U Hercegovini sunčano.Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 3 do 8, na jugu do 12 °C.

Opća slika bit će ljepša na zapadu zemlje i u Hercegovini, uz više temperature i sunčane intervale. U Bosni će tmurno vrijeme, uz pojačan osjet hladnoće, uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima i meteoropatama, naročito u prvom dijelu dana. Poslijepodnevni sati će, uz djelimičnu stabilizaciju i blago zatopljenje, biti malo ugodniji. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, obzirom da će konstantno biti izraženo strujanje hladnog zraka.