Saobraćajna nezgoda u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Na području velikokladuške općine isporuka električne energije je stabilna. Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas će doći do prekida u isporuci električne energije po slijedećem rasporedu:

od 08:30 do 09:30 sati trafopodručje Rasklopnica Drmaljevo,

od 10:00 do 11:00 sati trafopodručje Zagrad 1 i

od 13:00 do 14:00 sati trafopodručje: Mala Kladuša 1.

Općina Velika Kladuša obavještva građane da će od danas početi radovi na izgradnji parka, dječijeg igrališta i parkinga u ulici 9.maja Mekote. Predviđeni rok za izvođenje radova je 60 dana u zavisnosti od vremenskih prilika. Općina Velika Kladuša moli građane za strpljenje i razumijevanje zbog buke i vibracije izazvane prilikom izvođenja radova kao i za suradnju prilikom parkiranja automobila kako se isti ne bi oštetili ili smetali izvođenju radova.

Jedno krivično djelo, jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu bez povrijeđenih lica evidentirala je velikokladuška Policijska stanica.

Dvije intervencije bilježi Vatrogasna jedinica. Kako smo saznali od dežurnog vatrogasca Grahovića, radilo se o gašenju požara  na njivi i šumi na lokalitetima Hegića glavica/Pecka i Golubovići.

77 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Dežurne doktorice su bile Amra Zulić i Arnela Čokić. Na dalje liječenje u KB Bihać upućen je jedan pacijent.

Po planu se ovog jutra odvijaju isporuka pitke vode i odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

Prema informacijama iz BIHAMK-a, duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Dubica, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Orašje. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. U centralnim i sjevernim krajevima naše zemlje saobraća se po pretežno suhom kolovozu. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima naše zemlje. U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni pada slabija kiša, a vozače upozoravamo i na mjestimično jake udare vjetra.

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje padavine poslije podne ili tokom noći. Na planinama se očekuje prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Intenzivnije padavine na jugu i jugozapadu zemlje, gdje je moguća i grmljavina. Dnevna temperatura od 11 do 17 °C.

Promjenljive vremenske prilike loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, stoga je moguće jačanje tegoba poput glavobolje, reumatskih bolova, nesanice. Djelimično pogoršanje praćeno kišom i snijegom na planinama ipak će imati i pozitivnih efekata, ponajviše na zrak koji bi trebao biti znatno manje zagađen. Učesnicima u saobraćaju savjetujemo povećan oprez zbog klizavih saobraćajnica.