Sarajevska zaobilaznica će do kraja oktobra biti povezana s ulicom Safeta Zajke

Home

Sarajevska zaobilaznica će do kraja oktobra biti povezana s ulicom Safeta Zajke


Spoj ulice Safeta Zajke s Sarajevskom zaobilaznicom (LOT 2c), odnosno krakom koji vodi ka autoputu A1 bit će dovršen i pušten u saobraćaj do kraja oktobra.

Garancije roka za završetak gradnje ovog značajnog rondoa na sjeverozapadu glavnog grada BiH dali su izvođači, odnosno firma Euro-asfalt, a obećanje je upućeno i načenliku Općine Novi Grad Sarajevo Semiru Efendiću.

LOT 2c će omogućiti puno bolju unutargradsku komunikaciju, jer će, pored podvožnjaka u Buča Potoku na 6. transverzali i nadvožnjaka kod Hidrogradnje na 12. transverzali, koji imaju samo po dvije kolovozne trake, biti treći prolaz preko ili ispod željezničke pruge, koja dijeli općinu Novi Grad na dva dijela. 

Sam LOT 2C imat će isti kapacitet obzirom da će biti izgrađene četiri kolovozne trake iznad pruge. Njime se uduplava kapacitet saobraćajnica koje povezuju dva dijela općine, jer će se iz ulice Safeta Zajke preko LOT-a 2c i kružnog toka u Briješću ostvarivati veza sa LOT-om 2b i Stupskom petljom. 

Inače, budući rondo koji će povezivati Lota 2C Sarajevske zaobilaznice (zapravo početak gradskog autoputa ili gradske brze ceste) s ulicom Safeta Zajke u svim se dokumentima tretira kao privremeno rješenje.

Loša vijest jeste da se ovim rondoom završava dosadašnja gradnja gradske brze ceste koja bi nekada u budućnosti trebala završavati na teritoriji Općine Centar.

 

(Izvor: Klix.ba)

Tagovi
Objavio: Sat, 07/10/2017 - 13:58

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top