Sarajevski Bonnie i Clyde ponovo na slobodi: Nudili su masaže pa pljačkali

Home

Sarajevski Bonnie i Clyde ponovo na slobodi: Nudili su masaže pa pljačkali

Kenan Karamustafić (32) i Adisa Čengić (28), protiv kojih je sarajevsko Kantonalno tužilaštvo podiglo optužnicu zbog krivičnog djela razbojništvo, nakon mjesec provedenih u pritvoru pušteni su na slobodu.

Informaciju da im je pritvor ukinut za Avaz.ba potvrdio je njihov advokat Omar Mehmedbašić.

Prema optužnici Karamustafić, koji je po zanimanje stolar, te Čengić, koja je po zanimanju trgovac, oboje ranije osuđivani zbog droge, ovaj put terete se za razbojništvo.

Njih dvoje su 14. aprila ove godine oko tri sata ujutru došli u kuću u ulici Ajvaz Dedina, općina Ilidža, a koju kao podstanar koristi državljani Kuvajta Adel Sa Alkhanfara, a koji je tražio usluge masaže.

No, prema optužnici, između državljanina Kuvajta i razbojničkog para došlo je do svađe oko plaćanja masaže te je Karamustafić fizički napao Alkhanfara udarivši ga više puta šakom u predjelu glave i tijela.

Potom je Karamustafić od Kuvajćanina uzeo kofer, tri mobilna telefona, 75 kuvajtskih dinara i 400 KM, parfem „Cartiee“, dvije jakne, duksericu, prsluk, donji dio trenirke, pjenu za brijanje, te još neke sitnice.

"Kada je Kuvajćanin vidio da mu je uzet i pasoš zamolio je razbojnika da mu bar pasoš ne uzima, a tada ga je Karamustafić više puta opet udario u predjelu glave, odgurao u kupatilo, stavio u kadu, te mu stavio jastuk na lice prijeteći da će upotrijebiti silu ako mu ne da još novca. Nakon toga je pritisnuo jastukom lice Kuvajćanina."

Za to vrijeme Čengić je iz dnevnog boravka uzela još jedan mobilni telefon, kutiju od mobitela, punjač i dva električna aparata za brijanje, navodi se u optužnici.

Inače, Čengić, koja je udata i majka jednog djeteta, ranijom presudom bila je izricana mjera sigurnosti obaveznog liječenja od ovisnosti.

 

(Izvor:avaz.ba)

Tagovi
Objavito: Wed, 05/31/2017 - 17:49

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top