Savjetuje se: Pravite češće pauze ako idete na put

stanje
Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja od 10 do 30 minuta.

 

Zbog visokih dnevnih temperatura molimo vozače da na putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima, te da tokom dužih putovanja prave češće pauze. 

Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

 

Radovi na putu

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev. Zbog izvođenja sanacionih radova na petlji Jošanica, za večeras je u terminu od 20 sati do 06 sati ujutro najavljena obustava saobraćaja (samo krakovi petlje).

Zbog radova na dionici magistralnog puta Bihać-Kamenica (skretanje za poslovnu zonu) saobraćaj se obustavlja od 07 do 17 sati. Alternativni pravac je: Bihać-Vrkašić-Kamenica-Izačić.

Počeli su radovi na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-17 (ulaz u Hadžiće), tako da se na ovom dijelu puta saobraća usporeno.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj) saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta, jednom trakom.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

 

Granični prijelaz 

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Kiseljak-Busovača, Ripač-Dubovsko, Čitluk-Ljubuški, Bijeljina-Rača, Livno-Šuica, Livno-Renjići, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja od 10 do 30 minuta.