Saznajte stanje na cestama: Zatvara se smjer Lepenica-Tarčin, gdje je zabranjen saobraćaj za vozila preko 5 tona

v

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 30 tona

Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Savu i Bosnu, kao i na putu Konjic-Jabanica, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan, upozoravaju iz BIHAMK-a. 

Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25.Novembar i Grab na autocesti A-1 od 8 sati zatvara se smjer Lepenica-Tarčin, a vozila do završetka radova saobraćaju dvosmjerno, suprotnom stranom autoceste - saopćeno je.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu M-17 Nemila-Lašva, zbog čega vozila svakog dana, osim nedjelje, od 7 do 17 sati saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Radovi su aktuelni i na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic (na dvije lokacije), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Kraševo), Srbljani-Bosanska Krupa, Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku.

Zbog deminiranja terena na regionalnom putu R-460 Brčko-Cerik, dionica Malezijski put, svakog radnog dana od 8 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 kilometara na sat.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.