SDA BUŽIM: Poziv na otpor prema interesnoj politici

Home

SDA BUŽIM: Poziv na otpor prema interesnoj politici


Na adresu redakcije portala Cazin.NET stiglo je saopćenje za javnost OO SDA Bužim koje prenosimo u cjelosti:

Posljednja dešavanja u Skupštini Unsko-sanskog kantona, koaliranja, imenovanja i razrješenja, političke ucjene i trgovine, su u najmanju ruku zabrinula istinske članove SDA u Bužimu.

Postavlja se pitanje, kako objasniti članstvu i simpatizerima Stranke u Bužimu, pa i šire, neprincipijelan odnos većine zastupnika SDA u Skupštini USK kod donošenja odluka o određenim imenovanjima, o imenovanjima onih koji i danas rade protiv interesa SDA, koji su javno i otvoreno kritikovali i omalovažavali politiku predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, predsjednika KO SDA USK-a Šemsudina Dedića, podržavali sve ono što su negativno pisali i radili kreatori „nezavisnog“ „Bloka za Evropu“, na čelu sa Senadom Šepićem?!

S pravom se postavlja pitanje, da li u SDA postoje dupli kriteriji, da li uvijek budu nagrađeni oni koji ruše rukovodstvo i politiku SDA? Čemu vodi politika kojoj je interes samo očuvanje vlastitih pozicija, politika za koju je neko izdajnik prije mjesec dana, a jučer, kada treba imenovati nekoga u komisije, upravne odbore i na druge pozicije, onda ti isti “izdajnici i autonomaši“ više nisu problem?!

Tim povodom, a u cilju očuvanja SDA na području Bužima, danas se okupilo šire članstvo SDA u Bužimu, te pozvalo na sveopći otpor ovakvoj politici unutar SDA.

 

 

PREDSJEDNIK POVJERENIŠTVA, Emir Aldžić

Tagovi
Topic
Objavio: Ned, 21/05/2017 - 10:29

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top