Senad Šepić: Mladi su naša nada i partneri za razvoj evropske BiH

Kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka, Senad Šepić, sinoć je učestvovao u projektu Instituta „KULT“ pod nazivom „Na kafi sa ... „ koji je okupio veliki broj mladih, zainteresiranih da razgovaraju i upoznaju bolje kandidate za Predsjedništvo BiH.

Šepić je do sada zagovarao ozbiljne politike za mlade u svom političkom djelovanju ali politička volja onih koji imaju moć i vode zemlju, na polju zaustavljanja odlaska mladih iz BiH i poboljšavanja uslova njihovog obrazovanja, zapošljavanja i uopće dostojanstvene egzistencije je uvijek izostajala.

Nezavisi blok zagovara novu politiku, bolju politiku, politiku rješenja koja će od civilnog sektora i građana uopće tražiti partnera u izgradnji boljeg društva i bolje stvarnosti. Mladi su ključni i odlučujući faktor rješenja društvenih problematika u BiH ali im se moraju omogućiti mehanizmi djelovanja na čemu Nezavisni blok aktivno radi.

„Mladi su umorni od populističkih poruka i raduje me da vidim da je veliki broj mladih ljudi svjestan potrebe za novom politikom. Iznenađen sam stepenom njihovog znanja o mojim zalaganjima konkretno i raduje me što su u stanju praviti jasne razlike onih koji rade i onih koji ne rade. Nezavisni blok i sada ozbiljno radi i radit će na konkretnim rješenjima unutar populacijske politike. Mladi kojima se omogući sigurno radno iskustvo nakon školovanja zasigurno će se lakše odlučiti za ostanak u BiH. Nezavisni blok se ne želi koristiti populizmom i mlade koristiti u svrhe kampanja kao besplatnu radnu snagu. Nezavisni blok mlade vidi kao stvarne partnere u iznalaženju ideja i kreira rješenja za aktuelne probleme. Za to imamo argument ne samo u listi kandidata koja obiluje mladima već i u svakodnevnoj aktivnoj saradnji sa mladim ljudima koji predlažu svoje ideje i koje mi realiziramo. Za razliku od drugih nećemo biti oni koji koriste već oni koji sarađuju za dobrobit cijelog društva. Mladi su naša snaga, sadašnjost ali i budućnost koju želimo boljom izgraditi zajedno - izjavio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka.