Servisne informacije

servisne
Danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije u trafopodručju Poljice od 09:00 do 15:00h. Na ostalom području nema najavljenih prekida u isporuci električne energije.

Službenici PS Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo i jedno narušavanje javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

Protekla 24h bila su mirna za Vatrogasnu jedinicu Velika Kladuša, rekao nam je dežurni Miljković.

Hitnoj službi za pomoć se javilo 38 pacijenata te je svima pomoć ukazana u velikokladuškoj Hitnoj pomoći. Dežurni su bili doktori Aida Dedić i Abdulah Fazlić.

Isporuka pitke vode je stabilna, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Srbljani-Bosanska Krupa, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Bijeljina-Rača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova). Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.

Slično kao u proteklom periodu, noć i jutro svježiji, ugodniji. Danju sa izraženijom naoblakom, porastom temperatura zraka, u poslijepodnevnim satima uz pojačan osjet sparine, usljed čega su moguće meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, iscrpljenosti. Poželjno je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.