SIPA uhapsila novinara Josipa Šimića čije je statuse na presici čitao Dragan Mektić (VIDEO)

Home

SIPA uhapsila novinara Josipa Šimića čije je statuse na presici čitao Dragan Mektić (VIDEO)

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Sarajevu uhapsili novinara Josipa Šimića, nezvanično se saznaje.

Šimić je uhapšen zbog sumnje u krivotvorenje dokumenata koji se tiču navodne istrage SIPA-e.

Medijima se obratio i Šimić koji tvrdi da “nije uhapšen, nego da je u SIPA-u došao donijeti dokumente i popiti kafu”.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je na nedavnoj  press konferenciji govorio o Šimiću za kojeg tvrdi da je falsifikovao aktove SIPA-e.

On tvrdi da je Šimić našao akt Sipe i falsifikovao, te da je to očigledno i vidljivo golim okom. “Nema ni broja akta, ni datuma, a adresirao ga je na ime Dragan Mektić bez naziva institucije”, naveo je Mektić, komentarišući dokument koji je Šimić dostavio Tužilaštvu BiH uz krivičnu prijavu protiv njega i direktora Sipe Perice Stanića, a koji sadrži “šemu nacrta kretanja” Tadićeve, kao i transkript “prisluškivanih telefonske razgovora Tadićeve i potpredsjednika VSTS-a Ružice Jukić”.

Nevodeći da je na dokument napisano “vrlo tajno”, Mektić ističe da se ta oznaka može staviti ako počinje treći svjetski rat ili za neke mnogo ozbiljnije stvari.

“Taj dečko, čije ime neću ni spominjati, nebitan je, ovdje je bitno što se nastoje krivično goniti pojedinci koji govore o neradu pravosuđa u BiH, da se Tužilaštvo BiH bavi morbidnim stvarima, izmišlja transkripte razgovora i falsifikuju dokumente”, naglasio je tada Mektić.

(Izvor: Fokus.ba)

Tagovi
Objavljeno: Wed, 30/08/2017 - 15:34

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top