Slovenske planine zabijelio snijeg, stižu još hladniji dani

Home

Slovenske planine zabijelio snijeg, stižu još hladniji dani


Nakon pada temperatura i hladnih dana širom Balkana, u Sloveniji je danas pao čak i snijeg.

Kako najavljuju prognoze vremena, narednih dana stanovnike širom regije očekuju još hladniji dani s obilnim padavinama, a temperature u BiH će se spustiti do pet stepeni Celzija u unutrašnjosti zemlje.

Kako piše slovenski portal Lubnik info, gusti snijeg pao je na Kredarici. Na panoramskim kamerama može se vidjeti kako snijeg i dalje intenzivno pada na ovoj najvišoj slovenskoj planini. Snijeg je također zabijelio i druge planine u Sloveniji kao što su Blegoš i Triglav. 

Prognoze najavljuju kako bi i pojedine nizinske dijelove Slovenije narednih dana mogao prekriti bijeli prekrivač, a na Triglavu i Kredarici bi moglo napadati blizu dvadeset centimetara snijega. Kao i u BiH, proteklih dana je puhao jak vjetar u Sloveniji koji je lomio stabla i oštetio fasade zgrada.

U našoj zemlji danas se očekuju obilne padavine, a najviše kiše će pasti u Krajini. Sredinom sedmice još će biti nestabilno i sa kišom, a u srijedu se više padavina očekuje na jugu i jugozapadu zemlje. Nestabilno vrijeme će se početi postepeno smirivati tokom vikenda, ali iduće sedmice će ponovo uslijediti izraženiji pad temperatura.

 

(Izvor: Klix)

Tagovi
Objavio: Tue, 19/09/2017 - 14:57

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top