Službenici Policijske stanice Velika Kladuša - Dva krivična djela u protekla 24 sata

lkkl

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu zdravstvenu zaštitu pružila je za 45 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Indira Bukvarević i Amra Zulić.

– Službenici Policijske stanice evidentirali su dva , dok slučajeva narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

– Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

– Kako informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, ovog jutra bez problema u isporuci električne energije.

Drugu godinu zaredom u Velikoj Kladuši bit će održana manifestacija  „Summer Dog Show Velika Kladuša 2022“. Radi se o okupljanju, izložbi i nadmetanju vlasničkih pasa raznih pasmina. Izložba pasa i takmičenje biće održani ovog vikenda (27. i 28.august) u Gradskoj sportskoj dvorani. Manifestacija počinje danas u 9:00h i odvijat će se do 18:00h. I u nedjelju manifestacija će trajati od 9:00h do poslijepodnevnih sati kada je i  planirano zatvaranje manifestacije i proglašenje najboljeg psa-pobjednika „Summer Dog Show Velika Kladuša 2022“ „BEST IN SHOW“.

Fondacija IMAN organizuje drugu likovnu koloniju za mlade pod nazivom “Prirodne ljepote jedine nam Domovine”. Fondacija je osigurala slikarsko platno i boje. Sa sobom je potrebno ponijeti pribor za slikanje (kistovi, špahtle, podloga za boje i sl.) Likovna kolonija je planirana danas s početkom u 15:00h, na Starom gradu u Podzvizdu.

– Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a iz BIHAMK-a pažnju skreću i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na svim dionicama savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

– Danas pretežno sunčano prije podne. U Bosni će dio prijepodneva biti magle po kotlinama. U poslijepodnevnim satima se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33°C.

 – Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Nestabilno vrijeme, praćeno povremenim, poslijepodnevnim pljuskovima, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje.