Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su dvije saobraćajne nezgode

servisne

 

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

Velikokladuški vatrogasci jučer su uklanjali stablo sa stare autobusne stanice. Prema riječima dežurnog vatrogasca Miljkovića, intervencija je trajala od 11.47h do 12.05h.

Hitnoj službi za pomoć se javilo 36 pacijenata. Dežurni su bili doktori Aida Dedić i Abdulah Fazlić. Upućivanja na dalje liječenje nije bilo.

Isporuka električne energije je uredna. Za danas nema najavljenih prekida.

Stanje na putevima:

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a skrećemo pažnju i na učestale odrone. Jutarnja magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Savu, Spreču i Bosnu. Vozače savjetujemo da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka od 14 do 20, na jugu zemlje do 22 stepena.

Promjenljive vremenske prilike pretežno će uzrokovati lošije raspoloženje većine populacije, a kod hroničnih bolesnika i meteoropata povremeno će dovoditi do nešto jačih tegoba tokom dana. Pri tome je, uz ne tako visoke temperature i sa dosta svježine, moguće i izvjesno olakšanje, naročito u noći, uz mirniji san.