Službenici Policijske stanice Velika Kladuša imali su mirna protekla 24h

.
Službenici Policijske stanice Velika Kladuša imali su mirna protekla 24h, odnosno, nema prijavljenih krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira kao ni saobraćajnih nezgoda.

 

Prema riječima dežurnog vatrogasca Okanovića, Vatrogasna jedinica nije imala poziva za izlazak na teren.

35 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Stanje dvoje pacijenata zahtijevalo je upućivanje na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Arnela Čokić i Ajla Husić.

Isporuka električne energije je uredna, informišu iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša.

Vodosnabdijevanje je stabilno, kažu u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Generalna skupština UN-a 1979. godine usvojila je odluku prema kojoj se 29. novembar obilježava kao Međunarodni dan solidarnosti sa palestinskim narodom. Na današnji dan 1947. Generalna skupština Ujedinjenih nacija izglasala je podjelu Palestine na jevrejski i arapski dio, što je 1948. omogućilo stvaranje države Izrael.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 29. novembar:

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a zbog niske jutarnje temperature skrećemo pažnju na moguću poledicu, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Upozoravamo i na učestale odrone. Na pojedinim dionicama u zapadnim krajevima, te ponegdje na sjeveru, vidljivost je jutros smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Izdvajamo dionicu Priluka-Glamoč-Mlinište, gdje je vidljivost smanjena na 50 metara.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), zbog neophodnih radova najavljena je obustava saobraćaja od 13 do 14 sati. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili sumaglica. U večernjim satima na krajnjem sjeverozapadu Bosne je lokalno moguća slaba kiša. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 2 do 7, na jugu od 8 do 12 °C.

Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Usljed hladnog vremena, sjevernog strujanja i većeg sadržaja vlage u zraku, poželjno je posvetiti pažnju odijevanju i djelimično reducirati boravak na otvorenom, naročito tokom jutra i večeri. Uz blagi porast temperatura zraka, tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se umanjiti i biće malo ugodnije u toplijem dijelu dana.