Službenici Policijske stanice zabilježili su miran period bez značajnijih intervencija

rvk
VII Kladuša Cup 2023 bit će nastavljen danas utakmicama grupne faze

 

U proteklom periodu 43 pacijenta potražila su zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi DZ Velika Kladuša. Dežurni doktori bili su Ajla Husić i Dinko Keserović koji su na dalje liječenje u KB Bihać uputili troje pacijenata.

Velikokladuški vatrogasci i službenici Policijske stanice zabilježili su miran period bez značajnijih intervencija.

Kako nas jutros informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, bez problema u isporuci električne energije.

U organizaciji Fondacije za stipendiranje učenika i studenata „IMAN“ večeras će u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši s početkom u 20:00h biti održana promocija knjige „U Srebrenici ostavih srce svoje“, autora Dževada Ponjevića.

VII Kladuša Cup 2023 bit će nastavljen danas utakmicama grupne faze, nakon kojih su na programu i utakmice osmine finala. Današnji sportski dan počinje od 17:00h, a ovo su parovi:

 

Utakmice se igraju na SRC Tempo još danas i sutra. Uz pehare i medalje, nagrade osvajaju prva tri mjesta. Prvo mjesto na turniru osvaja 3.500 KM, drugo mjesto 1000 KM, a treće mjesto 500 KM. Također, bit će nagrađeni i najbolji pojedinci, odnosno, golman, strijelac i igrač turnira. Turnir su pomogli: Sportski savez općine Velika Kladuša, Općina Velika Kladuša, kao i preduzeća RSB i AESB Zborište Velika Kladuša.

Danas u Bosni malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove, u jutarnjim satima, sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena.

Biometeorološke prilike su povoljne, u Hercegovini vedrije i stabilnije, sa ljepšom opštom slikom većim dijelom dana. U Bosni tokom prijepodneva uz nešto izraženiju naoblaku i mjestimičnu maglu, što bi kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati umjerene poteškoće, pretežno u vidu lošijeg raspoloženja. Potom ugodnije sa porastom temperatura i dužim sunčanim intervalima u cijeloj zemlji. Poželjno je dan provesti na otvorenom.