Snimljen svemirski brod kod Merkura?

Home

Snimljen svemirski brod kod Merkura?


 

Kamera NASA-inog satelita STEREO A uhvatila je neobičnu pojavu pored planeta Merkura, koja podsjeća da svemirski brod koji izlazi iz 'stealth' faze.

Ogroman objekt pojavio se pored Merkura u trenutku kad je nadolazila solarna baklja sa Sunca. U priloženom videu može se vidjeti solarna baklja kako zahvaća planet Merkur, no prije toga kako otkriva i ogroman objekt pravilnih uglatih oblika.

Čitav prizor podsjeća na scene iz Zvjezdanih staza i klingonski ptica grabljivica, kojima je glavna prednost sistem za prikrivanje iz kojeg izlaze neposredno prije napada, prenosi Dnevnik.hr. No to je samo asocijacija, a što bi to zapravo moglo biti prosudite sami nakon što pogledate video.

Neobičnu pojavu primijetio je i postavio na YouTube korisnik siniXster, a snimka je napravljena 1. decembra i predstavlja vremenski period od 24 sata.

Postoje i prva objašnjenja o čemu se radi. Nathan Rich iz Naval Research Laboratoryja ističe kako su 'artefakti u pozadini odraz gdje se Merkur nalazio dan prije, u obliku piksela na obrađenoj snimci'. Ipak internetom se proširila velika debata oko toga, a glavno pitanje koje se nameće jest zašto onda oblik 'artefakata' izgleda poput svemirskog broda?

(Vijesti.ba)

Objavio: Wed, 07/12/2011 - 17:57

Facebook komentari

Back to top