Špica art festival: Bihaćka pasarela od rugla do mini galerije (VIDEO)

Home

Špica art festival: Bihaćka pasarela od rugla do mini galerije (VIDEO)


Na incijativu bihaćkog umjetnika Anik Dub-a i JU Zavoda za prostorno uređenje Bihać održan je trodnevni ŠpicaArt fest Bihać, koji je okupio nekoliko bihaćkih umjetnika sa zajedničkim ciljem da urede i uljepšaju bihaćku Pasarelu te je ista u nedjelju po završetku festivala osvanula u potpuno novom ruhu.

Bihaćki umjetnici su gradu na Uni podarili oazu ulične umjetnosti, pretvorivši ovaj pothodnik u pravu malu galeriju. Pasarela je do sada bila izložena vandalizmu i neprimjerenim natpisima, što je bišćanina Anik Duba i ponukalo da u suradnji sa JU Zavod za prostorno uređenje Bihać okupi tim umjetnika te ukrasi Pasarelu.

– Ne radi se o slikama, radi se o promjeni svijesti i mentaliteta našeg naroda. Slike se mogu i okrečiti, ali cilj je bio da krečimo mentalitet onih koji svaki dan prolaze Pasarelom i na taj način, prolaskom kroz tunel, postajemo bolji ljudi. Čestitam nam postali smo ljudi ovaj vikend i hvala svima na hrani, piću, voću, slatkišima… Svi smo bili jedno, kazao je Anik Dub na svom FB profilu

– Zavod kao partner u projektu „Art festival –Špica“, je zadovoljan realizacijom oslikavanja Pasarele, i načinom kako je taj prvi umjetnički korak pridonio podizanju standarda urbane kulture življenja, što je i bio zajednički cilj. Ostajemo i dalje partneri, i podupiraćemo sve aktivnosti koje će učiniti naš grad ugodnim mjestom življenja, kazali su iz Zavoda za prostorno uređenje.

Svaka čast ljudi,ali da bi “pasarela”ostala ovako lijepa i očuvana od vandala,potrebno ju je osvijetliti i postaviti nadzorne kamere. Pa ću pokušati kroz Gradsko vijeće da to i učinimo. Još jednom sve pohvale!! Istakao je gradski vijećnik Adnan Habibija

Umjetnici su dali svoj doprinos, uspjeli su od gradskog rugla napraviti pravu malu galeriju te učiniti naš Bihać ljepšim, hoćemo li mi to znaci cijeniti i sačuvati?

 

(Izvor: USN)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 18/09/2017 - 19:28

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top