Steže se obruč oko Trumpa: Predsjednik SAD podnosi ostavku kako bi dobio imunitet?!

Home

Steže se obruč oko Trumpa: Predsjednik SAD podnosi ostavku kako bi dobio imunitet?!

Koautor memoara ‘Trump: The Art of the Deal’ iz 1987., Tony Schwartz, predviđa kako će američki predsjednik najkasnije najesen podnijeti ostavku na svoju dužnost.

‘Pisac iz sjene’ poslovnog bestselera Donalda Trumpa vjeruje kako je američki predsjednik na korak od odlaska iz Bijele kuće te da će on ‘lično biti šokiran’ ne dogodi li se to do kraja ove godine.

Trumpa, tvrdi Schwarz, čeka ogroman skandal povezan s Rusijom te koautor predviđa kako će američki predsjednik podnijeti ostavku na predsjedničku funkciju kako bi isposlovao imunitet od kaznenog progona, piše CNN.

 

Oko Trumpa se steže obruč istrage

Američki novinar i autor bestselera koji je 80-ih na Trumpovoj knjizi radio punih 18 mjeseci posljednjih dana objavljuje tvitove u kojima tvrdi kako će američki predsjednik u Bijeloj kući ostati još neko kratko vrijeme jer je neovisna istraga o potencijanoj saradnji njegovog izbornog štaba s ruskim vlastima sve bliže kraju.

Istragu predvodi posebni istražitelj Robert Mueller, koji je tim povodom oformio veliku porotu u Washingtonu. Schwart vjeruje kako će rezultati istrage dovesti do kaznenog progona Donalda Trumpa, koji će to pokušati izbjeći pod svaku cijenu.

Schwartz, inače oštar kritičar Donalda Trumpa, prilično je oštrog jezika i kad se radi o djeci američkog predsjednika, za koje tvrdi kako pate od Stockholmskog sindroma.

 

Žali što mu je pomogao u prošlosti

Schwartz je tokom predsjedničke kampanje besplatno savjetovao štab Trumpove protukandidatkinje Hillary Clinton, rekavši kako mu je to pokora zbog toga što je pomogao Trumpovom uspjehu u prošlosti.

‘Ovo je moja pokora jer sam stvorio čovjeka koji je postao čudovište. Zbog toga se posljednjih 30 godina loše osjećam’, rekao je Schwartz tokom kampanje.

 

(Izvor: Avaz)

Tagovi
Topic
Objavljeno: Ned, 20/08/2017 - 08:50

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top