Stravičan zločin potresao stanovnike Kule: Nevesinjac ubio ženu, jer je odbila da se uda za njega

Blagoje Bratić (61), rodom iz Nevesinja, ubio je Radu Đukić (50) u svojoj kući u Kuli (Srbija) jednim hicem u glavu, a potom je presudio i sebi pucnjem u grudi. Stravični zločin dogodio se u noći s nedjelje na ponedjeljak u Bratićevoj kući, u kojoj je smještena i fabrika za proizvodnju papirnih kesa. 

Žučna svađa

Pretpostavlja se da je tragediji prethodila svađa Blagoja i Rade, koji su kratko vrijeme bili u ljubavnoj vezi.

- Rada je pet mjeseci živjela kod njega pa ga je napustila. Upoznali su se kad se zaposlila u njegovoj fabrici za pravljenje papirnih kesa. Bila je jedna od pet žena koje su radile u proizvodnji. Blagoje je htio da se njome oženi, ali se ona, poslije raskida s njim, vratila mužu, s kojim ima sina. Pretpostavlja se da je pokušao da je uvjeri da se pomire i da je poslije žučne svađe uslijedio krvavi pir – govore Blagojeve komšije.

Priče mještana

Za Blagoja kažu da je bio veoma vrijedan čovjek, ali je izbjegavao bilo kakav odnos sa mještanima.

- Doselio se prije dvije-tri godine iz Hercegovine, kad mu je supruga umrla. I fabriku je odande preselio u Kulu. Mnogi su se obradovali kad su čuli da se u komšiluku otvara pogon, ali je on zaposlio samo pet žena. Za sobom je ostavio jednu kćerku, koja je udata za policajca i živi u Veterniku. Kuća i fabrika se vode na njeno ime - rekli su mještani.

Jeziv prizor

Kuća u kojoj su nađena tijela, bila je zaključana, dok su na prozorima bile spuštene roletne. Portir je tek poslije ponoći osvijetlio lampom prozor i podigao roletne. Ugledao je jeziv prizor unutra. Pozvana je policija, koja je razvalila vrata. Pored Blagojevog tijela pronađen je pištolj.