fbpx Stravična nesreća: Kamion se survao u provaliju, Jasmin je izašao iz olupine i umro prijateljima na rukama

Stravična nesreća: Kamion se survao u provaliju, Jasmin je izašao iz olupine i umro prijateljima na rukama

Home

Stravična nesreća: Kamion se survao u provaliju, Jasmin je izašao iz olupine i umro prijateljima na rukama


Jasmin Hurić (22) iz prijepoljskog naselja Ivanje poginuo je nakon što se kamion u selu Kučin survao niz provaliju. Olupina prevrnutog kamiona zgnječila je Hurića koji nije uspio da iskoči iz kabine i otrgne se smrti. Njegovi prijatelji, E. Dž. i E. M., koji su bili s njim u kamionu, u ovoj užasnoj nesreći su teško povrijeđeni.

Njih trojica su iz guste, nepristupačne šume kao i uvijek do sada otišli po drva za ogrijev. Oni bi posječena drva natovarili na kamion i prevozili dalje. Međutim, posljednjeg puta, ovaj težak posao Jasmina je koštao glave.

Vojnim kamionom 110 natovarenim drvima trojica prijatelja prekjučer su se probijali kroz bespuće brdovite šume. Vozilo nije uspjelo da savlada jedan uspon, sa džombaste staze sletjelo je na lijevu stranu i nekoliko puta se prevrnulo.

Jasmin i E. Dž. su se nalazili u kabini, dok je E. M. stajao na drvima na tovarnom dijelu. Kad je kamion poletio u provaliju, E. Dž. i E. M. su uspjeli da iskoče iz vozila, ali ne i Hurić – priča Prijepoljac blizak porodici stradalog mladića – prenosi Blic.

Dio šume gdje je došlo do nesreće, objašnjava on, jeste uska staza koju su jedva savladavala i terenska vozila.

– Kamion se prevrnuo tri-četiri puta i zaustavio nakon što je udario u jednu bukvu. Jasmin je nekako uspio da izađe iz kabine, stao na noge, a onda pao. Prijatelji su pokušali da mu pomognu, ali im je izdahnuo na rukama – nastavlja izvor Blica.

Četrdesetominutni pokušaji ljekara da Jasmina ožive reanimacijom nisu pomogli nesretnom momku. Njegova dvojica prijatelja sa povredama glave, odnosno grudnog koša, prebačena su u prijepoljsku bolnicu odakle su poslije ukazane pomoći pušteni kući.

O Jasminu i njegovoj porodici – roditeljima, bratu i sestri – u Ivanju pričaju samo u superlativu. Jasmin je, kažu, bio vrijedan i pošten momak, bavio se sportom, a zarađivao je izvlačeći drva.

Okolnosti pod kojima je došlo do nesreće se utvrđuju, rečeno nam je u Osnovnom tužilaštvu u Prijepolju. nakon izvještaja bit će odlučeno ima li krivične odgovornosti.

 

(Izvor: Blic)

Objavio: Pet, 23/06/2017 - 21:22

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top