Sve indicije govore da je Bakir Izetbegović slagao kako nije dao stan vođi El-Mudžahida

Home

Sve indicije govore da je Bakir Izetbegović slagao kako nije dao stan vođi El-Mudžahida


U prošlosedmičnim dijelovima našeg feljtona, između ostalog, prenijeli smo i dio izvještaja koji je 11. aprila 2002. godine objavljen u “Večernjem listu”, a u kojem se tvrdi da je ratni komandant jedinice El-Mudžahid Abu Maali dobio stan u centru Sarajeva od Zavoda za izgradnju grada, u vrijeme dok je na čelu tog zavoda bio Bakir Izetbegović. 

Pobjegao iz BiH

 Abu Maali, nakon što je obaviješten da za njim tragaju američke i francuske tajne službe, je pobjegao iz BiH. Sam je Bakir Izetbegović odbacio tvrdnje medija, kazavši da sporni stan u Sarajevu nije dodijeljen Abu Maaliju, nego nekom Abdulahu Mohtariju, natporučniku Vojske Federacije koji je rođen u Zagrebu. 

Otkriveni su medijski izvještaji koji ukazuju na to da je Izetbegović najvjerovatnije slagao javnost, jer sve indicije govore da su Abu Maali i Abdulah Mohtari jedna te ista osoba?!?

Brojni bh. mediji, naime, u februaru 2015. godine izvještavali su o tome da je komandant jedinice El-Mudžahid imao najmanje dva pasoša.

- Vlasti Republike BiH izdale su na nezakonit način zapovjedniku odreda El Mudžahid Alžircu Abu Maaliju najmanje dvije putovnice BiH sa različitim imenima, dok je među adresama stanovanja navedeno i Španjolsko veleposlanstvo u Sarajevu, prenijele su brojne agencije i portali 4. 2. 2015. godine.

- Abu Maaliju jedna putovnica je izdata 4. septembra 1995. godine pod oznakom BiH 540623, a druga 6. aprila 1999. godine pod brojem 0857563, podaci su Abu Maalijevog dosjea u evidenciji sigurnosnih agencija o osobama afroazijskog porijekla koja su dobila državljanstvo BiH na osnovu lažnih podataka. 

 

(Izvor: Avaz.ba)
 

Tagovi
Objavio: Pon, 11/09/2017 - 16:07

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top