Teška nesreća: 19-godišnjak mrtav, troje ozlijeđeno

hitna
Prometna nesreća u Langschlagu (okrug Zwettl) u petak navečer odnijela je jedan mladi život. 19-godišnji putnik je poginuo, 20-godišnji vozač i još dvoje putnika su ozlijeđeni.

 

Kako javlja policija, 20-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom oko 22.30 sati cestom u smjeru državne ceste L172. U autu su bila još trojica mladića. Iz za sada neutvrđenog razloga, u desnom je zavoju izletio s kolnika i sletio u šumski predjel.

19-godišnji putnik zadobio je smrtonosne ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće. Prema navodima policije, 20-godišnji vozač nesreće je spasilačkim helikopterom “Christophorus 2” prebačen u Sveučilišnu bolnicu u St. Pöltenu s ozljedama neodređenog stupnja.

Još dvoje mladih u dobi od 18 i 19 godina zadobilo je neutvrđene ozljede. Prevezeni su u Sveučilišnu bolnicu Freistadt. Na vozilu koje se u nesreći prevrnulo pričinjena je znatna materijalna šteta.

Još nije poznato je li vozač u trenutku nesreće bio alkoholiziran. Alkotestiranje teško ozlijeđenog vozača nije bilo moguće, ali mu je uzeta krvna slika, rekli su u policiji.