fbpx Tragedija: U pomorskoj nesreći u Dubrovačkom akavatoriju dvoje poginulih

Tragedija: U pomorskoj nesreći u Dubrovačkom akavatoriju dvoje poginulih

Home

Tragedija: U pomorskoj nesreći u Dubrovačkom akavatoriju dvoje poginulih


U dubrovačkom akvatoriju traje intenzivna potraga za pet nestalih osoba nakon noćašnje teške pomorske nesreće u kojoj su se sudarili brod Lučke kapetanije Dubrovnik i gumenjak s više članova posade, pri čemu su dvije osobe poginule, dvije osobe su lakše ozlijeđene, a pet osoba je nestalo.

 

Prema dostupnim informacijama, službeni brod Lučke kapetanije Dubrovnik “Danče” sinoć u 21.20 sati u Koločepskom kanalu sudario se s gumenom brodicom nepoznate registracijske oznake, na kojoj se nalazilo ukupno devet osoba, ugostiteljskih djelatnika hrvatskog državljanstva, priopćeno je iz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Hrvatske, navodi Hina.

Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je službeni brod dubrovačke Lučke kapetanije bio angažiran u akciji hitnog medicinskog transporta prema otoku Mljetu.

Na mjestu nesreće iz mora su spašene dvije osobe s manjim tjelesnim ozljedama, dok su dvije osobe pronađene mrtve. Za ostalih pet osoba intenzivno se traga.

U potražnu akciju za nestalima uključena su tri plovila Lučke kapetanije Dubrovnik s liječničkom pratnjom, službeni policijski brod te motorni trajekt Hanibal Lucić.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture tokom dana će izvijestiti javnost o rezultatima spasilačko – potražne akcije.

 

(Izvor: Fokus.ba)

Tagovi
Objavio: Wed, 26/04/2017 - 09:42

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top