Tri intervencije policije u Velikoj Kladuši

.
Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 44 pacijenta. Dežurni doktori, Mustafa Hodžić i Amra Zulić na dalje liječenje uputili su 6 pacijenata.

U COVID ambulantu javilo se 17 pacijenata, bez upućivanja.

 

Policijska stanica Velika Kladuša evidentirala je jedno krivično djelo i dva slučaja narušavanja javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda nije bilo.

 

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

 

Prema jutros dostupnim informacijama, bez problema u isporuci električne energije i pitke vode, kao i odvozu komunalnog otpada, te održavanju gradske čistoće.

U okviru manifestacije „Kladuška zima“ danas nas od 18:00h očekuje događaj pod nazivom „Slatka zima“ uz prezentaciju slatkih tradicionalnih jela i nastup DJ-a

Danas će biti otvorena 48. Hifa Petrol benzinska pumpa u Velikoj Kladuši na adresi Žrtava fašizma bb. Prvih 200 kupaca, bit će nagrađeno gratis točenjem H PLUS Euro 6 premium goriva u vrijednosti 20 KM. Ostale kupce očekuju prigodni pokloni.

 

Iz Bihamka informišu da pretežno mokar kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona, karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Na pojedinim dionicama u kotlinama i vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

 Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Tokom dana padavine postupno slabe i prestaju. Najviša dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu do 13 stepeni.

 

Biometeorološke prilike slične kao u proteklom periodu, uz hladno vrijeme u jutarnjim i večernjim satima, danju sa umjerenim porastom temperatura zraka. Opća slika će biti lošija u prijepodnevnim satima, ponajviše zbog nestabilnog vremena, potom će se, sa prestankom padavina, djelimično popraviti. Hronični bolesnici ne bi se trebali izlagati jačim naporima. Poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju.