Tri narušavanja javnog reda i mira i tri saobraćajne nesreće u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

-Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije: od 07:00 do 12:00h trafopodručja Šabića put – NNI prema Mrgi i Mornaru. Ostalo područje uredno je snabdjeveno električnom energijom.

-Tri narušavanja javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode evidentirani su u protekla 24h na području Velike Kladuše. U nezgodi nije bilo povrijeđenih lica.

-Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Grahovića, nije imala intervencija u protekla 24h.

-Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 37 pacijenata. Na dalje liječenje upućena su dva pacijenta. Dežurni su bili doktori Abdullah Fazlić, Samra Alibegić i Mustafa Hodžić.

-Isporuka pitke vode je uredna, kazali su nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

-Povodom obilježavanja 29. godišnjice genocida nad građanima „Zaštićene zone“ UN i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije danas i sutra na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, kao i na putnim pravcima: Drinjača-Konjević Polje-Milići, Konjević Polje-Bratunac-Srebrenica, Drinjača-Bratunac, Vlasenica-Luke i Srebrenica-Zeleni Jadar.

U 08 sati iz Sarajeva kreće treća etapa biciklističkog memorijalnog maratona „Bihać-Srebrenica 2024“ i Supermaratona „Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi“. Planirana ruta za danas je preko Olova, Kladnja, Vlasenice, Milića, Bratunca do Potočara. Njima će se nešto kasnije pridužiti i motociklisti. Molimo sve vozače da u trenutku prolaska biciklista, motociklista i maratonaca voze oprezno i sporije.

Sutra, 11.07.2024.godine bit će na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone na svim putnim pravcima koji iz smjera Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode ka Srebrenici.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

-Danas u našoj zemlji sunčano i vruće. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u višim područjima zapadne i sjeverozapadne Bosne. Dnevna temperatura od 32 do 38, na jugu do 40 °C.

-Nakon noći u kojoj je manjkalo svježine, jutarnji sati će biti malo ugodniji, potom uz dodatni porast vrijednosti temperature zraka, vrlo brzo vruće i sparno. Neophodno je prilagoditi aktivnosti i boravak na otvorenom tokom prijepodneva, te provoditi mjere zaštite od UV zračenja. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, malaksalosti, dekoncentracije. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.