Tri osobe povrijeđene u teškom sudaru tramvaja i automobila

nesreća
Teška nesreća u utorak u Beču! U ulici Knöllgasse oko 6.30 sati automobil se sudario s tramvajem. Automobil je prilikom sudara odguran desetak metara dalje, a tramvaj na liniji 1 iskočio je iz tračnica. Automobil je u nesreći teško deformiran, a vozač je ostao zarobljen.

 

Uzbunjene snage bečke profesionalne vatrogasne postrojbe prvo su osigurale tramvaj i automobil te preventivno su postavili protupožarnu zaštitu. Vatrogasci su koristili teške hidraulične škare i posipače za uklanjanje vrata i krova automobila.

U dogovoru s liječnikom hitne pomoći uklonjeni su nasloni prednjih sjedala automobila, a teško ozlijeđena osoba pažljivo izvučena iz vozila. Stručna spasilačka služba Beč preuzela je hitnu medicinsku pomoć i odvezla muškarca u bolnicu.

U tramvaju su lakše ozlijeđeni vozač i putnik, koje je također zbrinula bečka stručna spasilačka služba, koja je bila angažirana s nekoliko ekipa. Nakon spašavanja, automobil je odvučen, a oštećenu tramvajsku garnituru uklonili su zaposlenici Wiener Liniena.

Uzrok nesreće je predmet istrage, Knöllgasse u Favoritenu bila je zatvorena za promet tijekom akcije, javljaju bečki vatrogasci. Prema tiskovnom uredu Wiener Liniena, vozač je navodno prilikom skretanja previdio znak stop.