Tri osobe uhapšene zbog pljačke radnje s oružjem u Visokom, za četvrtom se traga

Home

Tri osobe uhapšene zbog pljačke radnje s oružjem u Visokom, za četvrtom se traga


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona na području Visokog i Sarajeva uhapsili su tri osobe koje se dovode u vezu s pljačkom radnje oružja “KM Trade” Visoko.


Iz radnje “KM Trade” u Visokom prilikom razbojništva od radnika je oduzeto 175 KM te šest pištolja i određena količina sportske opreme. Službenici MUP-a ZDK nakon operativnih radnji došli su do saznanja da se za pljačku radnje oružja sumnjiče K. A. (23) i P.M. (21) iz Visokog, koji su se nakon izvršenja krivičnog djela udaljila s mjesta događaja. Na području Visokog policijski službenici su proteklih dana locirali T. B. (25), H. A. (22) i K. A. (23), dok se za P. M. iz Visokog traga.

"Nakon lišenja slobode navedene osobe, na području Visokog i Sarajeva tokom vikenda izvršeni su pretresi stambenih jedinica na više lokacija s ciljem pronalaska predmeta koji potiču iz navedenog krivičnog djela, kao i drugih potrebnih tragova i dokaza", izjavili su iz MUP-a ZDK.

Nakon kriminalističke obrade, pripadnici MUP-a ZDK su K. A., T. B. i H. A. predali Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja sumnje da su počinili krivično djelo razbojništva.

 

(Izvor: Klix.ba)

Tagovi
Objavio: Pon, 02/10/2017 - 11:39

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top