Tri saobraćajne nezgode su evidentirali službenici Policijske stanice Velika Kladuša

servisne
Krivičnih djela nije bilo, javni red i mir nije narušavan.

 

 Tri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša. Krivičnih djela nije bilo, javni red i mir nije narušavan.

Prema riječima dežurnog Dizdarevića, velikokladuški vatrogasci imali su mirna protekla 24h.

65 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja, a dva su upućena na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Amra Zulić i Aida Dedić.

Isporuka električne energije je uredna. Za danas nema najavljenih prekida u elektronapajanju.

Kinološko društvo „Canis Cladosa“ Velika Kladuša danas i sutra bit će domaćin sada već redovne „Specijalne izložbe njemačkih ovčara-Velika Kladuša“ koja okuplja izlagače i vlasnike pasa iz svih zemalja Evrope. Za razliku od prijašnjih takmičenja, ovog puta izložba će se odvijati u dva dana na kojoj će biti prikazano oko 150 pasa i 70 izlagača.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestablilno vrijeme. Prije podne, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostalim dijelovima. Lokalno uz kišu moguća je i pojava grada. Intenzivnije padavine se očekuju na jugu i jugozapadu. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni.

Postepena promjena vremenskih prilika, koja će se sa zapada proširiti na cijelu zemlju, uzrokovaće nešto lošiju biometeorološku prognozu. Kod meteoropata su moguće tegobe poput reumatskih bolova, dekoncentracije, nervoze. Pri tome će, usljed padavina, biti malo svježije, umanjiće se i osjet sparine, stoga se opća slika neće suviše pogoršati. Preporučljivo je suzdržati se od težih fizičkih napora u drugom dijelu dana.