Tri saobraćajne nezgode u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 80 pacijenata, od kojih je jedan upućen na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Ajla Husić i Amra Zulić.

Velikokladuški vatrogasci, prema riječima dežurnog Kapića, nisu imali intervencija u protekla 24h.

Jedno narušavanje javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode bez povrijeđenih lica evidentirani su u protekla 24h na području naše općine. Krivičnih djela nema prijavljenih Policijskoj stanici Velika Kladuša.

Isporuka električne energije je stabilna, saznali smo iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša.

Vodosnabdijevanje domaćinstava je uredno, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća nesmetano, po suhom ili vlažnom kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na putevima na području: Livna, Kupresa, Glamoča i Bosanskog Grahova. Tokom dana frekvencija vozila je pojačana, posebno u užim gradskim zonama, pa se vozači mole da drže odstojanje između vozila i da budu maksimalno oprezni. Napominje se, posjedovanje zimske opreme je obavezno, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove.

Zbog učestalih odrona izdvajamo putne pravce: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Velika Kladuša-Bužim, Rogatica-Ustiprača, Mostar-Čitluk, Bugojno-Kupres, Jajce-Banja Luka, Turbe-Karanovac i Sarajevo-Foča.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura od 10 do 16 °C.

Opća slika će se popravljati sa odmicanjem dana. U Hercegovini i na zapadu sunčanije i toplije, u ostatku zemlje postepeno stabilnije, mada uz povećanu naoblaku i povremene padavine. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Kasni poslijepodnevni i večernji sati, usljed dodatnog proljepšanja vremenskih prilika, biće posvuda ugodniji.