Tuga okovala Jezero / Prijatelji se opraštaju od stradalih mladića, oglasila se i njihova učiteljica: Slomili ste nam srca...

.
U općini Jezero je danas Dan žalosti - Dejan Plejić će biti sahranjen danas, a Nemanja Bubanj sutra

U Jezeru je danas Dan žalosti povodom smrti devetnaestogodišnjaka iz ove opštine i Šipova, čija su tijela izvučena iz korita rijeke Plive.

 

Stradali Dejan Plejić će biti sahranjen danas na Gradskom groblju u Jezeru u 14 časova, a Nemanja Bubanj sutra na istoj lokaciji u 13 časova.

 

Odluku o proglašenju Dana žalosti objavila je načelnica Opštine Jezero Snežana Ružičić na svom Fejsbuk profilu, te zamolila sve stanovnike da to poštuju.

Ona je navela da vlasnici ugostiteljskih objekata treba da poštuju odluku, te da u radnom vremenu ne puštaju muziku.

 

- Sve institucije i javna preduzeća trebaju istaći zastave na pola koplja. Neka našeg Dejana i Nemanju anđeli čuvaju i vječni pokoj njihovoj duši, napisala je Ružičić.

Portparol Policijske uprave Mrkonjić Grad Božana Vulin izjavila je ranije da su mladići bili u automobilu koji je juče ujutro pronađen u koritu rijeke Plive u mjestu Čerkazovići, a izvučen je u 15.30 sati. 

 

- Policiji je prijavljeno da su se ove osobe juče u 2.30 časova uputile Golfom iz jednog kafe-bara u Jezeru u pravcu mjesta Čerkazovići, rekla je Vulinova.

 

Brojna rodbina, prijatelji, komšije, ali i školski drugovi opraštaju se od tragično preminulih mladića.

 

- O, Bože dragi, čuvaj ova dva anđela. Drugovi u razredu, drugovi u ranom odlasku s ovog svijeta. Slomili ste nam srca, naša priredba je nakon završetka obojena tugom. Teško će biti pomiriti se s ovom viješću…Počivajte u miru, anđeli moji, Dejane i Nemanja, vaša učiteljica Jasna Imamović.

 

Uprava FK ”Gorica” iz Šipova također je uputila telegram sućuti.

 

- Povodom nemilog događaja i gubitka dva mlada života,izražavamo saučešće porodicama preminulih.Posljednji pozdrav našem Nemanji! Volio si fudbal, volio si svoju Goricu… Danas tugujemo zajedno sa tvojom porodicom,jer si ti bio deo naše porodice. Znamo da ćeš i gore, na nekom ljepšem mjestu, juriti za loptom i radovati se pobjedama svoje Gorice. Pokoj vam duši i carstvo nebesko, stoji u službenom saopštenju FK Gorica iz Šipova