Tužilaštvo počelo istragu nesreće kod Mostara: Avion nije imao crnu kutiju

Home

Tužilaštvo počelo istragu nesreće kod Mostara: Avion nije imao crnu kutiju


Baš kako je i najavljeno, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u večernjim satima je preuzelo istragu tragične avionske nesreće koja se dogodila u Mostaru.

Tokom ove nesreće smrtno je stradalo pet osoba, navodi se u nezvaničnim izvještajima, zbog čega je na mjesto nesreće stigli državna tužiteljica Dijana Kajmaković i državni ministar saobraćaja i komunikacija Ismir Jusko, s istražnim timovima.

Ministar Jusko ovom prilikom nije želio govoriti o detaljima nesreće, navodeći kako su posljedice ogromne, posebno jer su u nesreći stradala djeca u dobi od 8 do 11 godina.

"Kada su u pitanju ovakve nesreće, davanje bilo kakve poluinformacije moglo bi nanijeti još veće štetu nego korist. Svi istražni timovi su na terenu. Rade svoj posao nakon čega će javnost biti informirana o detaljima tragedije", kazao je Jusko.

Podsjećamo, nesreća se dogodila danas oko 16 sati između Aluminijskog kombinata i novog zatvora koji se gradi u Jasenici, a na čelu istražnih timova je istražitelj Salko Begić.

Prema riječima stručnjaka na terenu, istraga ove nesreće bit će teška, jer ovaj avion nema crnu kutiju, zbog čega će za ovu istragu biti ključne izjave svjedoka.

 

(Izvor: Radiosarajevo.ba)

Tagovi
Objavio: Sat, 13/05/2017 - 22:15

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top