fbpx U akciji SIPA uhapšene tri osobe, zaplijenjeno sedam kilograma marihuane

U akciji SIPA uhapšene tri osobe, zaplijenjeno sedam kilograma marihuane

Home

U akciji SIPA uhapšene tri osobe, zaplijenjeno sedam kilograma marihuane


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u okviru dvije zasebne operativne akcije kodnih naziva "Delta" i "Rogoj", uhapsili pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela u vezi s neovlaštenim prometom opojnih droga.

Tokom realizacije akcije "Delta" uhapšene su dvije osobe, državljani Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kod kojih je prilikom pretresa pronađeno i privremeno oduzeto oko tri kilograma materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, čija se vrijednost procjenjuje na oko 75.000 eura.

Prema rezultatima istrage, opojna droga prokrijumčarena je iz Srbije u BiH i bila je namijenjena tržištu zemalja Evropske unije. 

Prilikom realizacije akcije "Rogoj" na području Kantona Sarajevo (KS) i općine Foča uhapšene su tri osobe, kod kojih je  pronađeno je i privremeno oduzeto oko sedam kilograma zeljaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Nakon kriminalističke obrade, ove tri osobe predate su Kantonalnom tužilaštvu KS na daljnje postupanje, saopćeno je iz SIPA-e. 

 

(Izvor: Avaz)

Tagovi
Objavio: Wed, 05/07/2017 - 18:24

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top