U BiH oblačno vrijeme, ponegdje i snijeg

sa
U većem dijelu Hercegovine smanjenje oblačnosti

U Bosni danas oblačno vrijeme, ponegdje sa susnježicom ili snijegom. U nizinama može pasti i malo kiše. 

 

 

U većem dijelu Hercegovine smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. 

Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U Cazinu oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura oko -1, a najviša dnevna temperatura oko 3 stepena.

 

 

Prognoza za utorak, srijedu i četvrtak. FHMZ

Za sutra se u Bosni najavljuje oblačno vrijeme ponegdje sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini djelomično vedro. 

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni.

U četvrtak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u Bosni sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini nešto manje oblačnosti i sunčanije. 

Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje do 10 stepeni.

Federalni hidrometeorološki centar za petak najavljuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i slabim snijegom. U Hercegovini bez padavina.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje do 10 stepeni.