U cilju privredne saradnje: U Cazinu boravi delegacija turskog grada Kahramanmaraš

Home

U cilju privredne saradnje: U Cazinu boravi delegacija turskog grada Kahramanmaraš


U Gradu Cazinu ovih dana boravi delegacija turskog grada Kahramanmaraš na čelu sa zamjenikom načelnika ove općine.

Cilj posjete je prikupiti na licu mjesta što više informacija o privrednim i poljoprivrednim potencijalima našeg područja radi uspostave ekonomske saradnje između dva grada. Inače, Kahramanmaraš je jedno od industrijski izrazito razvijenih područja u Republici Turskoj i veliki broj njihovih kompanija posluje na globalnom tržištu prehrambene, tekstilne i metalne industrije.

- Vrlo smo zadovoljni i prvi utisci od našeg dolaska u Cazin su vrlo pozitivni. Naredne dane ćemo provesti vrlo radno kako bi smo ispunili cilj našeg dolaska, a uvjeren sam da je ovo prijateljstvo i bratstvo koje će u svakom pogledu zauvijek trajati, rekao je Cemal Tanriverdi, zamjenik načelnika turske općine Kahramanmaraš.

U okviru radnog sastanka u kabinetu cazinskog gradonačelnika, gostima je predstavljen Grad Cazin sa svim svojim osnovnim karakteristikama uz poseban akcent na privredne potencijale i strateške planove razvoja.

- Kada se usporede stepen razvijenosti industrije nama prijateljskog grada Kahramanmaraš i potencijali koje ima Cazin, jasno je da postoje mogućnosti za dobru ekonomsku saradnju. Mi ćemo našim gostima ovih dana biti na raspolaganju za sve informacije, zajedno ćemo obići veliki broj domaćih firmi i naše poslovne zone i s obzirom na obostranu zainteresiranost, uvjeren sam da ćemo vrlo brzo imati i konkretne efekte na polju privredne saradnje, istaknuo je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

Do kraja sedmice će biti upriličen obilazak većeg broja domaćih firmi, a već za mjesec oktobar je planiran dolazak delegacije turskih privrednika iz Kahramanmaraša na čijem čelu će biti načelnik Fatih Mehmet Erkoc i tada bi neki projekti već mogli biti konkretizirani.

 

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 26/09/2017 - 17:40

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top