U dva navrata narušen javni red i mir, evidentirane i dvije saobraćajne nezgode

asd
Elektronapajanje na području Velike Kladuše jutros je stabilno.

Vodosnabdijevanje domaćinstava odvija se normalnim tokom.

– Kako saznaje RVK u JKUP „Komunalije“, odvoz smeća i održavanje gradske čistoće teku planiranom dinamikom.

– U proteklom periodu na području naše općine u dva navrata je narušen javni red i mir. Policijska stanica Velika Kladuša evidentirala je i dvije saobraćajne nezgode.

– Prema riječima dežurnog Grahovića, velikokladuški vatrogasci nisu intervenisali.

– Hitna medicinska pomoć Doma zdravlja Velika Kladuša u protekla 24h zdravstvenu zaštitu pružila je za 37 pacijenata, od kojih su tri upućena na dalje liječenje. Dežurni ljekari bili su Kasim Selman i Amra Zulić.

U COVID ambulantu Doma zdravlja javilo se 15 pacijenata sa sumnjom na virusno oboljenje. Na dalje liječenje upućeno je jedno lice.

– Prema podacima iz BIHAMK-a, kolovoz je jutros mjestimično mokar ili vlažan, a skreće se pažnja i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros je pojačan promet vozila na izlazu iz BiH, ali bez dužih čekanja.

 – Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 25 stepeni.

– Biometeorološka prognoza je povoljna. Uz stabilnije vremenske prilike, porast temperature zraka i sunčane intervale danju, meteoropati i hronični bolesnici u manjoj mjeri će osjećati tegobe, a većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tokom jutra i noći svježije, čemu bi trebali posvetiti pažnju i prikladno se odjenuti.