U jutarnjim satima moguća magla, poslijepodne slaba kiša

kiša
Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje zapadni i jugozapadni.

 

U većem dijelu zemlje danas će jutro biti pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle. Poslije podne lokalno slaba kiša je moguća u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 25 do 30, na jugu do 32 stepena.

U Sarajevu sunčano uz postepeno naoblačenje poslijepodne. Jutarnja temperatura oko 16, a dnevna oko 28 stepeni.

 

Narednih dana kiša 

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća u Hercegovini, na jugoistoku i jugozapadu Bosne. Poslije podne i tokom noći kiša, pljuskovi i grmljavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju poslije podne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 22 do 28, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 31 stepen.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne slabi lokalni pljuskovi su moguća na sjeveru i zapadu Hercegovine. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 26 do 32 stepena. 

 

Biometeorološka prognoza

Tmurno vrijeme, uz povremene, slabije padavine, djelimično će pokvariti opštu sliku. Pri tome, temperature zraka će imati umjeren hod, bez većih oscilacija. Moguće su slabije meteoropatske reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije. Sa prolaskom pogoršanja, biometeorološke prilike postepeno će se popravljati u cijeloj zemlji.