U pet minuta dvije saobraćajne nesreće: Pijani vozači razbijali znakove

asd
U svega pet minuta, u utorak nešto iza ponoći, pijani su vozači na području Sisačko-moslavačke regije u Hrvatskoj prouzrokovali dvije saobraćajne nesreće i uništili dva saobraćajna znaka.

Najprije je na sisačkom Mostu gromova 41-godišnjakinja automobilom udarila u privremeno postavljeni saobraćajni znak, nakon čega je napustila mjesto događaja.
 
Nakon desetak minuta u kontroli prometa zaustavljena je u Ulici Braće Kavurića, gdje je policiju obavijestila o saobraćajnoj nesreći. Alkotestiranjem joj je utvrđena koncentracija alkohola od 1,82 promila.

Kako je postajala opasnost da će nastaviti vožnju, smještena je u posebne prostorije policijske stanice, a protiv nje će nadležnom Općinskom sudu biti podnesen optužni prijedlog.
Samo pet minuta kasnije nova nesreća drugog pijanog vozača

Pet minuta kasnije pijani je vozač izazvao saobraćajnu nesreću u Vidrenjaku, u općini Velika Ludina. Pod utjecajem 1,66 promila alkohola 26-godišnjak s područja Velike Ludine vozio je Ulicom Juraja Pintarića, sišao s kolnika na zemljanu površinu, gdje je prednjim dijelom udario u metalni nosač saobraćajnog znaka, sletio u kanal i prevrnuo se na krov.
 
Protiv vozača nadležnom će Općinskom sudu biti podnesen optužni prijedlog, izvijestila je policija, piše Hina.