U posljednja 24 sata došlo do dvije saobraćajke u Velikoj Kladuši

sa

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 37 pacijenata, od kojih je troje upućeno na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurne su bile doktorice Amra Zulić i Ajla Husić.

 Prema informaciji iz Elektrodistribucije, Poslovne jedinice Velika Kladuša, u proteklom periodu dolazilo je kraćih prekida u isporuci električne energije u nekoliko trafo područja, a razlog je prebacivanje napajanja s jedne na drugu trafo stanicu.

  Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

 Kladuški Vatrogasci su imali mirna protekla 24h, rekao nam je dežurni Subašić.

 MNK „Mujo Hrnjica“ Velika Kladuša danas igra posljednju utakmicu ove sezone Prve futsal lige Federacije BiH – grupa Zapad. U okviru 13. kola u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši večeras će od 19:00h odmjeriti snage sa MNK „Radnik“ Donji Vakuf.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 01. mart:

 Danas se u Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuje pretežno sunčano vrijeme. U ostatku zemlje pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje naoblake u većini područja. Dnevna temperatura zraka od 5 do 11, na jugu zemlje do 16 °C.

 Biometeorološka prognoza je povoljnija u odnosu na protekli period. Nakon prohladnog jutra, temperature će tokom dana porasti i uz duže sunčane intervale, većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Opća slika će, sa dužim sunčanim intervalima, većim dijelom dana biti ljepša u Krajini i Hercegovini, u Bosni uz postepeno razvedravanje, izraženije u poslijepodnevnim satima. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom.

 Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a upozoravamo na smanjenu vidljivost zbog magle, na pojedinim dionicama i do 50 metara. Izdvajamo puteve Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar. Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Posebno izdvajamo magistralni put Srbljani–Bosanska Krupa gdje je dosta ugroženo bezbjedno saobraćanje, zbog čega je na ovom pravcu obustavljen saobraćaj. Vozači mogu koristiti alternativni pravac Srbljani-Cazin-Ljusina-Bosanska Krupa. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.